ALEXGAVRILIU

Parcursul meu

În acest moment pot spune despre mine că sunt un om care lucrează cu sine și caută să se cunoască. Asta pentru că vreau să înțeleg cine sunt și care e treaba cu mine pe acest pământ. Dar nu am început să lucrez cu mine pentru că sunt eu înțelept sau disciplinat ci dimpotrivă pentru că am suferit enorm. Am încercat să am succes și uneori nu l-am obținut, iar când am reușit să îl obțin nu am putut să îl mențin pe termen lung. Am vrut să am relații frumoase, să iubesc și să fiu iubit și nu mi-a ieșit nici asta prea bine. La un moment dat am început să mă prind că e cazul să mă caut și să înțeleg ce se întâmplă cu mine. Am mers la terapie (prima data în 2007). Însă abia după foarte mulți ani am înțeles esența – că am copilărit într-o familie disfuncțională, undeva la țară și cu toate că a fost și iubire pe acolo a fost și mult abuz emoțional și traumă. Am realizat că am pornit în viață echipat cu o colecție frumoasă de răni interioare și un set de valori și percepții (credințe, mecanisme interioare) incompatibile cu fericirea și succesul.

Cu multe pauze, mai mici sau mai mari, am mers la terapie din 2007 până în prezent și am lucrat cu mine prin multe alte metode (scris, retreaturi de post, citit, coaching, grupuri de suport și altele). Însă de aproximativ 2 ani și ceva am intrat cu adevărat într-un proces terapeutic profund, când am ajuns să fac terapie cu Petronela Rotar. La momentul respectiv eram după o relație eșuată, un business de mare succes de care nu am putut să mă ocup și mă zbăteam într-o pseudo-relație care mi-a declanșat toată durerea de pe lume.

În contextul ăsta mi-am permis să încep să mă uit în interior și să simt tot. Am început să accept lucruri de care am fugit și pe care le-am evitat toată viața, dureri pe care nu le-am plâns niciodată, neputințe pe care nu le-am acceptat sub nicio formă până atunci. Pentru prima dată, în loc să fug, le-am înfruntat. Și pentru că am fost susținut de terapie, mi-am permis să lucrez cu adevărat, să mă uit și să caut în locurile pe care le-am evitat mereu. Mi-am permis să simt emoții pe care nu le-am simțit niciodată până la capăt, să plâng dureri și tristeți pe care nu le-am cărat cu mine zeci de ani, să stau cu stările și să simt tot la intensitate foarte mare.

A fost un proces extrem de greu și dureros. Și în tot acest proces scrisul a devenit pentru mine un instrument de bază. M-a ajutat enorm să mă reglez emoțional, să mă descarc, să mă înțeleg (scrisul activează cortexul prefrontal), să aflu unde greșesc, să găsesc soluții la probleme aparent fără ieșire, să descopăr părți din mine de care nici nu știam că există, să observ algoritmi interni (credințe, principii) pe baza cărora trăiam și mă sabotam inconștient.

La un moment dat am început să public pe Facebook texte despre procesul meu interior într-un mod foarte deschis și vulnerabil. Simțeam să mă arăt, să mă prezint lumii cât pot de autentic și real. N-am mai putut căra măștile și rahaturile  cu care m-am mințit și în spatele cărora m-am ascuns o viață. Impactul postărilor a fost puternic. Am primit multe mesaje și comentarii de genul “Îți mulțumesc că ai curajul să te arăți. Am citit ce ai scris și m-am regăsit. Credeam că sunt singurul care simte așa și că e ceva în neregulă cu mine, dar acum am speranță. Continuă să scrii, e foarte valoros ce faci”

Încurajat de astfel de mesaje am scris și am tot scris. Și în jurnal, pentru mine, dar am și publicat mult iar în jurul textelor mele s-a creat o comunitate de oameni faini care mă citesc și mă susțin. Și fără să-mi dau seama scrisul a devenit un instrument și mai puternic de lucru cu sine. 

În primăvară anului 2023 s-a întâmplat să ajut o prietenă să scrie ceva mai profund. Am stat lângă ea în timp ce scria și de fiecare dată când s-a lovit de un blocaj ori vreo rezistență interioară, am ghidat-o să depășească, să meargă mai în profunzime, să  privească dintr-o altă perspectivă. Atunci am descoperit că știam o grămadă de instrumente și principii de scris de care nu eram conștient. Multe abilități pe care le dezvoltasem intuitiv în procesul meu de scriere atunci când voiam să depășesc un blocaj, când  voiam să merg mai în profunzime, să găsesc soluții sau să fiu mai sincer cu mine. 

Wow, am zis. “Instrumentele și principiile astea par valoroase. Aș putea să fac un workshop online.” M-am gândit la un workshop cu maxim 20 de persoane. Am anunțat pe Facebook. Am primit comentarii, aprecieri și shares de la o grămadă de oameni. S-au înscris 100 de persoane. A fost un succes. A trebuit să fac vreo 5 ateliere la rând. După workshopuri feedback-ul a fost extrem de pozitiv. Dincolo de orice imaginație. Așa că am făcut încă unul și încă unul și încă unul și tot așa până în momentul în care oameni au început să spună – “Ok, Alex, dar mai departe? Ne-ai predat principiile tale, am deblocat scrisul, pot scrie mai sincer și real, pot împărtăși lucruri din mine în mod mai autentic,  dar ce urmează? Acasă îmi e greu să scriu singur/ă. Cum mă ajuți să merg cu scrisul și mai în profunzime ca să văd, să accept, să înțeleg și mai mult?”

Și așa, din comunitate și din munca mea cu mine s-au născut WRITE THE TRUTH 6-Month PROGRAM, un curs de scris Adevărul Interior, un Program profund și complex cu o durată totală de 6 luni.

Urmează WRITE THE TRUTH 6-MONTH PROGRAM, care se află acum în faza de prelansare.  

Pe plan profesional:

Am făcut facultatea de drept însă nu am profesat niciodată. Am făcut-o doar “ca să am și eu o facultate”. Nu am fost interesat de subiect și am depus efortul minim necesar cât să o termin. În timpul facultății am lucrat ca fotograf timp de câțiva ani după care m-am angajat în imobiliare. Drive-ul meu principal era să fac bani așa că am învățat câte ceva despre domeniul iar după un an mi-am deschis propria agenție imobiliară în asociere cu o colegă.

După încă un an, am vândut partea mea din firmă asociatei mele și mi-am deschis singur un alt business în imobiliare. Am dezvoltat business-ul câțiva ani până în momentul în care am ajuns la un burnout sau depresie sau ce o fi fost. Ideea este că nu am mai suportat să lucrez în domeniu. Singura motivație pentru care făcusem vreodată imobiliare erau banii.

Nu m-am mai putut ocupa de business, l-am lăsat în administrarea altcuiva care nu l-a putut menține prea bine și apoi am vândut ce mai rămăsese din el. După vreun an de procesat și încercat lucruri am început să fac coaching și am continuat să fac asta cu rezultate bune și foarte bune timp de aproximativ un an și jumătate. Aveam deja o formare foarte bună în coaching pe care o făcusem cu Alain Cardon.

M-am întors apoi la business iar în paralel am început să studiez actorie, regie, scris. Am ales un business online care putea fi automatizat aproape integral pentru a avea posibilitatea să călătoresc mai mult, să fiu liber de o locație fixă și ca să-mi pot urma pasiunea pentru actorie. În decurs de câțiva ani am crescut afacerea destul de mult iar în paralel am creat împreună cu fratele meu, Ciprian, proiectul Frații Gavriliu unde am reușit să creăm o comunitate de câteva sute de mii de oameni. 

Am călătorit, am lucrat la business, am lucrat la Frații Gavriliu până în punctul în care am ajuns la un nivel de prosperitate financiară pe care mi l-am dorit dintotdeauna. În acel moment a dispărut sensul, motivația, dorința de a face. Am intrat într-o criză pe care am negat-o la început dar care s-a adâncit din ce în ce mai mult până în faza în care nu m-am mai putut ocupa de nimic. Abia acum înțeleg ce mi s-a întâmplat atunci și este vorba despre un fenomen mult mai larg răspândit dar despre care se vorbește prea puțin. Am scris și voi mai scrie pe acest subiect. Pe acel fond de lipsă de speranță și sens am început să îmi pun întrebări, să caut răspunsuri, am revenit la terapie și am intrat într-un proces terapeutic profund, am descoperit o grămadă de răni emoționale, traume dar și putere, reziliență, talente, curaj. 

În acest proces am început să scriu și să public texte legate intim de ceea ce sunt eu cu adevărat. La un moment dat, am făcut un legământ cu mine însumi – Să fac doar lucruri care îmi plac, care au legătură cu mine și cu cine sunt eu la un nivel profund. Am hotărât că vreau să unesc partea profesională cu pasiunile mele, să dezvolt proiecte în jurul talentelor și pasiunilor mele. Am renunțat să mă orientez exclusiv după bani așa cum am făcut-o în trecut. Vreau să fac bani din artă.

Mi-am restabilit de asemenea contactul cu valoarea personală de care fusesem deconectat toată viața și astfel am reușit să creez, să promovez și să vând proiecte care au legătură cu mine. Din această categorie fac parte Workshopurile și Programele mele de Scris Adevărul Interior. Am povestit despre aceste lucruri și despre diverse etape ale acestui parcurs în social media, în special pe contul meu de Facebook. 

În acest moment scriu, repar răni și erori din trecut, lucrez cu mine în continuare, dezvolt programele WRITE THE TRUTH, călătoresc, fac coaching pe subiecte punctuale unde țintesc să ajung cu clientul în profunzime (la Adevăr) într-un timp foarte scurt, fac fotografii, dezvolt o nouă metodă de lucru cu sine prin fotografie și scris și intenționez să mă dezvolt și să creez noi proiecte creative în zona de scenaristică / filmmaking. 

Scroll to Top